Wie ben ik?

Een mens die leeft vanuit de verbinding met haar hart en het leven creëert van haar hartverlangens.

Mijn eigen reis…
Hoe creëer ik een leven vanuit mijn hart in vrijheid?
Een vrij, licht, energiek leven.
Vrij van overtuigingen..
Waarin ik me blij, vrij en ontspannen voel.
Leven op mijn voorwaarden
Het leven waar ik werkelijk blij van word
Wat helemaal bij mij past
Waarbij ik gehoor geef aan de signalen van mijn lijf.
Geloof in mijn eigen kracht
Weet wat mijn talenten zijn en wat ik te brengen heb in deze wereld.
Mezelf durf te laten zien. Mijn kijk op de wereld.
Vanuit vertrouwen, vanuit mijn kracht
Zingend de dag door

Het hart dat onze diepste wensen, verlangens en pijn draagt. Het hart dat kan helen, dat compassie en innerlijke vrede kan voelen en uitstralen.

Dit alles start bij mezelf, mijn ervaringen, mijn levenslessen.

Van kleins af aan ben ik op zoek naar een gevoel van innerlijke vrede en het gevoel van stralen van binnenuit. Een sterk verlangen om te weten wie ik ben, wat mijn kracht is en hoe ik hiermee bij kan dragen aan de wereld. En deze diepe verbinding, met meZelf en het universum, deel ik graag met jou.

Leven in het hoofd…
Ik weet hoe het donker in jezelf voelt. De zwaarte. Ik weet hoe het voelt om meegezogen te worden in angst. In oordelen over jezelf. En vast te zitten in de verhalen van je hoofd,´je moetens´, onzekerheid, stress en twijfels. Niet te weten wat je wilt in je leven, je leeg te voelen, te weten dat je meer in je hebt maar er niet bij kunnen.

De weg van het hart…
Ik heb ontdekt wat liefdevolle aandacht doet. Echt aanwezig zijn bij jezelf in liefde, in al je puurheid en naaktheid. Ik heb ervaren dat er een nieuwe wereld voor ons open gaat als we gaan voelen. Ons open te stellen voor de onvoorwaardelijke Liefde in ons. Iedere emotie zoals angst, haat, onzekerheid met liefdevolle en zachte ogen aan te kijken.

En dit is het pad waarvan ik voel dat dit klopt voor mij. Dit is wat ik jou ook wil meegeven. Als je dit pad in slaat dan ligt er nog zoveel moois op je te wachten. Wanneer je je aandacht richt op de Liefde in jezelf, vind je innerlijke vrede. En vanuit innerlijke vrede zie je de wereld vanuit dankbaarheid. Als wij innerlijke vrede ervaren, creëren wij een wereld vanuit vrede en liefde.

Alle lessen die ik heb mogen leren in mijn leven zijn lessen in Liefde geweest en ik weet dat er nog veel zullen volgen. Liefde voor mezelf, vertrouwen in mezelf en het leven. En vanuit deze bron wil ik jou helpen. Ik wil een ieder helpen naar het vergroten van het bewustzijn van Liefde in zichzelf.

Het hart dat ons kan laten stralen, dansen en zingen. De taal die iedereen begrijpt, dat alles verbindt. Dat zichtbaar kan worden in iemands ogen, voelbaar in een aanraking, in woorden, kunst, muziek, een lach, dans, beweging...

Ook waren er momenten dat mijn hart en ziel heel duidelijk tot mij spraken. Dat ik heel intuïtieve keuzes maakte. En dat ik een kracht, liefde, wijsheid in mezelf voelde waar ik heel nieuwsgierig naar was. Ook was/is het Licht in mij heel duidelijk voelbaar tijdens spel, beweging, dansen, zingen en mijn reizen naar Zweden, Thailand en Colombia.

Tegen jou wil ik zeggen: alles is mogelijk. Richt je naar het Licht en de Liefde in je, stapje voor stapje. In ieder moment heb jij een keuze. Ik weet hoe belangrijk inspiratiebronnen voor mij geweest zijn. Om te zien en te lezen dat het echt anders kan. Daarom laat ik mijn diepste Zelf zien om zo jou weer verder te helpen.

Ik voel mij verbonden met mijn hart, het universum en de aarde.
Ik voel en doorvoel diep.
En ben ook praktisch.

Juist deze combinatie maakt dat ik handen en voeten weet te geven aan diepe wijsheid in mijn dagelijks leven.
Mijn richtinggevers in mijn leven zijn het gevoel van verbondenheid en vrijheid. Dit maakt mij gelukkig. In contact met mijn eigen-wijsheid en speelse, avontuurlijke kind creëer ik het leven waar ik blij van word.

Het hart verbonden met onze Goddelijke kern en de aarde. Voelbaar in natuur, stilte en energie.

De natuur zie ik als een groot geschenk die me in verbinding brengt met een grotere wijsheid, een kracht, die me vertrouwen en liefde schenkt.
Vanuit deze verbinding voel ik helderheid en weet ik de juiste stappen te zetten. Ik gun jou ook dit contact te maken of te verstevigen met deze bron. Vanuit daar het leven te leven dat echt bij jou past.
Voelen wat jou in beweging brengt, waar je vuurtje van aan gaat en jij van gaat stralen.

In Liefde ben ik aanwezig en schijn het licht van mijn hart op jouw vraag. Ik help je tot meer helderheid en dichterbij je hart te komen.

Mijn naam is Riemke Ruitenbeek. Graag ontmoet ik je als jij ook wilt leven vanuit je hart. 

3 maanden, 12 sessies

2,5 tot 3 uur

2,5 tot 3 uur

sessie van 30 minuten

Naast dat het leven mijn grootste leermeester is, ben ik erg dankbaar voor de mensen en opleidingen die een lichtpuntje zijn geweest op mijn weg. Daarnaast hebben mijn ervaringen, in het helpen van mensen, mij leren vertrouwen op mijn kracht en bijgedragen tot de mens die ik nu ben.

Werkervaring:

 • Psychomotorische therapeut bij de Akker, Wezep. Hierbij maak ik deel uit van het team: Brein in Beweging. Daarnaast geef ik eerstelijns PMT aan zowel volwassenen als kinderen. Maart 2020 tot heden.
 • PMT en ACT therapeut bij Stresswise. Therapie aan volwassenen met stress, burn-out, angst, somberheid, depressie, somatisch onverklaarbare klachten. Sep. 2017 tot heden.
 • Psychomotorische therapie bij kinderfysio Zeewolde. Therapie aan kinderen met autisme, AD(H)D, onzekerheid, boosheid, stress. Juni 2018 tot Juni 2019.
 • Psychomotorische therapie aan volwassen, bij revalidatiecentrum Vogellanden in Zwolle, Juli 2018-Januari 2019.
 • Ambulante begeleiding ’s Heeren loo, bij een cliënt met verstandelijke en lichamelijke beperking (augustus 2017 tot heden).

Opleiding:

 • VIP Spirit ☥ Power Traject, Patrick Mundus, 2019.
 • LICHT-opleiding tot Lichtbegeleider, Light up today, Kristel van Deursen. 2018.
 • Bewustzijnsschool A’dam, cursus Meesterschap in Zelfvertrouwen, Alice Rientjes, 2017.
 • Acceptance Commitment therapie(ACT) basisopleiding See True, 2017.
 • Minor Mindfulness en Mindful communiceren (Geweldloze communicatie, Marshall Rosenberg), Hogeschool Utrecht, 2015.
 • Psychomotorische therapie en bewegingsagogie opleiding(PMT-BA), Calo Windesheim, 2013-2017
 • Theaterklas (dans, zang, theater en beeldende vorming), CCNV Harderwijk, HAVO, 2008-2013
Vrijwilligerswerk en reizen:
 • Colombia, vrijwilligerswerk bij Mi casa en Ipauratu, ondersteuning van juf met kinderen met een beperking en op huisbezoek (juni-augustus 2019).
 • Fietsen door Nederland (2018).
 • Thailand (Juli-augustus 2017).
 • Zweden, Workaway: Organic farm and Retreat Center in Zuid Zweden (Juli 2016).

"Alles wat je als mens nodig hebt, is al aanwezig. Het gaat erom dat je zicht krijgt op wie je bent en dat je je bewust wordt van je potentieel."

Vandaag mocht ik een lichtsessie ondergaan bij Riemke. Behaaglijk lig ik thuis op de bank onder een dekentje, nadat Riemke mij via de telefoon heeft uitgelegd hoe onze sessie er aan toe zal gaan. Al snel voel ik de energie, die heel zacht en liefdevol aanvoelt, stromen naar gebieden in mijn lichaam die extra aandacht kunnen gebruiken. Er stroomt licht vanuit mijn kruin naar mijn voeten, waardoor mijn gedachten stilvallen en ik mij overgeef aan het proces. Na afloop voel ik mij letterlijk lichter en wakker. In het evaluatiegesprek word ik geraakt door de beelden die Riemke heeft gezien in de afstemming op mijn energie, ze zijn ’spot on’. Dankjewel voor deze bijzondere sessie.

Auke