Lichtsessies

In 1 woord: wauw! Wat een bijzondere ervaring. Nog nooit had ik een lichtsessie ervaren, dus ik had geen idee wat te verwachten. Meteen toen het begon voelde ik het, voor mij vooral tintelingen in mijn lichaam. Ik vond het heel fijn dat het op afstand was. Zo was ik alleen met mijzelf en hoefde ik niet te voldoen aan eventuele verwachtingen van anderen. Ook de terugkoppeling vond ik erg mooi en geeft meer richting en vooral veel meer vertrouwen in een spannende periode voor mij! Riemke is erg fijn in het contact met een prachtige rustige en liefdevolle energie. Je merkt dat ze weet wat ze doet en echt met liefde en zonder oordeel naar je kijkt. Dat geeft een enorm veilig en fijn gevoel. Ik zou het zeker iedereen aanraden!

Ingrid Romme

Vandaag mocht ik een lichtsessie ondergaan bij Riemke. Behaaglijk lig ik thuis op de bank onder een dekentje, nadat Riemke mij via de telefoon heeft uitgelegd hoe onze sessie er aan toe zal gaan. Al snel voel ik de energie, die heel zacht en liefdevol aanvoelt, stromen naar gebieden in mijn lichaam die extra aandacht kunnen gebruiken. Er stroomt licht vanuit mijn kruin naar mijn voeten, waardoor mijn gedachten stilvallen en ik mij overgeef aan het proces. Na afloop voel ik mij letterlijk lichter en wakker. In het evaluatiegesprek word ik geraakt door de beelden die Riemke heeft gezien in de afstemming op mijn energie, ze zijn ’spot on’. Dankjewel voor deze bijzondere sessie.

Auke

Vandaag heb ik een prachtige healing ontvangen van Riemke. Tijdens het gesprek ter voorbereiding op de sessie was haar fijne, warme en rustige energie al voelbaar. De sessie bracht me veel rust, ik voelde duidelijk tintelingen in mijn benen en daarna voelde ik dat de zwaarte (ik was de dagen ervoor heel erg moe) afgevoerd werd, en werd ik overspoeld met een liefdevolle, rustige energie. Heerlijk ontspannen en rustig kwam ik uit de healing. Ook de terugkoppeling na afloop was heel mooi. Riemke is een liefdevolle healer die ik zeker kan aanbevelen!

Melanie Koning

Coach bij www.melaniekoning.nl

Terugblik op de twee licht sessies met Riemke Ruitenbeek.
Riemke legde vooraf rustig en duidelijk uit wat de bedoeling was. Dit gaf mij vertrouwen.
Ik ben verwonderd hoe to-the-point de thema’s waren die in beide sessies naar voren kwamen.
Hetgeen ik terug kreeg was zo helder dat het voor mij duidelijk werd wat ik hierin te doen heb.
Met name in de tweede sessie voelde ik in mijn lijf de trilling en het licht in/op verschillende lichaamsdelen.
Vooral op die plekken waar ik meer aandacht voor zou moeten hebben.
Na de sessie hebben we met elkaar uitgewisseld wat onze ervaringen waren.

Hoe opvallend bij beide sessies was de overeenkomst het geen Riemke teruggaf en ik ervaren heb.
Ook al stond ik in eerste instantievrij septisch tegenover lichtsessies, merk ik dat dit niet uit heeft gemaakt in het behaalde effect. Nu achteraf vind ik het heel bijzonder/opmerkelijk, hoe zonder woorden, in een half uur tijd ik via/door Riemke zulke relevante persoonlijke informatie te horen kreeg.
De duidelijke toelichting en uitleg van Riemke maakte dat ik hier heel concreet mee aan de slag kon.
Ik merk dat deze informatie ook nu, na vijf weken, nog steeds het nodige effect bij mij heeft.
Kort samengevat hebben deze twee lichtsessies een ‘helder licht’ gegeven op twee belangrijke thema’s in mijn leven waar ik de komende tijd goed mee uit de voeten kan.

Riemke dank je wel voor deze twee bijzondere bijeenkomsten die ik met jou mee heb mogen maken.
Een anonieme maar dankbare deelneemster.

Een anonieme maar dankbare deelneemster.

Mijn vraag aan Riemke was of ze zich kon focussen op de vermoeidheid en disbalans in mijn energie en lijf.
Ik voel me de laatste tijd vermoeider en heb meer fysieke klachten.
Nadat we telefonisch contact hadden gehad ben ik op bed gaan liggen.

Mijn ervaring:
Het voelde als een soort lijn die over dwars liep over mijn lijf.
Het begon bij mijn oren en ging naar beneden naar mijn kaak.
Daar bleef het even hangen.
De lijn trok verder door naar mijn borst.
Ook hier bleef het hangen en ik voelde een steek in mijn borst.
De lijn bleef hier lang hangen.
Voor mijn gevoel sloeg hij mijn buik over en kwam opeens bij mijn benen, bekkengebied en knieën.
Voelde een steek in mijn rechter knie en kou tussen mijn benen.
Daarentegen voelde ik warmte in mijn bovenlijf.
De lijn verdween langzaam en ik voelde dat ik moe werd.
Mijn lichaam werd zwaarder en mijn ogen ook.
Alles dat Riemke opnoemde herkende ik en was ook bijna eng kloppend.
Mooi hoe ze de energie vanuit de aarde en de ruimte met elkaar in verbinding brengt en het licht naar mensen toe stuurt en daarmee trillingen en dingen in werking zet.
In het begin was ik nog wat sceptisch over of zoiets op afstand kan werken, want ik geloof zelf erg in energie en dat je dit kunt beïnvloeden maar meer als je bij elkaar bent.
Ik stond er wel open voor en laat het op mij afkomen komende dagen of ik nog dingen voel.
Ik vind dat Riemke met heel veel warmte en liefde het contact aan gaat. Ze staat dicht bij zichzelf en de natuur en wil dit op anderen overbrengen.
Ik deel haar gevoel hierin en vind ook dat mensen dichter bij zichzelf en de natuur mogen komen en zichzelf mogen laten zien zoals ze zijn.
Ik hoop dat Riemke met al haar liefde en licht heel veel mensen een stukje dichter bij de kern kan brengen!

Sanne Dijkstra

Docent Bewegingsagogie

Wat direct goed voelt in contact met Riemke is een vertrouwen en openheid. Ik ervaar een werkelijke onbevangenheid om zuiver naar mij te luisteren, om zuiver te zijn in wat ze mij biedt. Daarin voel ik dat ze echt iets geeft wat mij van dienst is. Ik ervaar ook een stevigheid; ze weet wat ze doet. In een ontmoeting met haar geef ik me graag over aan haar onbevangen wijsheid. Waardoor iets in mij weer oplicht. Wat in me opkomt is: een lichtende dialoog.

Jeannette Monshouwer

Universitair docent Filosofie, Specialisatie: visies op mens zijn en gezondheid, Meditatie- en Klank therapeut

Ik heb Riemke ervaren als warm, duidelijk en heel open. Ik heb het gevoel dat ik alles kan zeggen, ze voelt heel vertrouwd. Vooral die openheid geeft heel veel ruimte dat alles er mag zijn. Dat voelt heel prettig. Ik voel een heel natuurlijke verbinding bij Riemke, met de nuchterheid van het hoofd, heel helder, heel zuiver, heel open. 

Toen ik bij Riemke ‘binnenkwam’ zat ik helemaal op slot. Ik zit in een situatie dat ik uit elkaar ga in een relatie van bijna 20 jaar en liep helemaal vast en had de neiging om alleen maar in mijn bed te gaan liggen. Op het moment dat ik Riemke aan de telefoon had begon het al te stromen, voelde ik het licht en ik merkte dat ik alles kon zeggen en mijn problemen met haar kon delen zonder enige terughouding.
Op een gegeven moment voelde ik: nu begint het, nu moet ik echt gaan liggen. Toen hebben we ook opgehangen. Toen kwamen er meteen krachtige mantra’s die heel goed paste en die ook door bleven klinken. Eentje was geloof ik: ik ben goed genoeg, het mag er allemaal zijn. Het was heel prettig en had ik ook echt even nodig. Daarna kwamen allemaal inzichten dat ik in de scheiding moest doorpakken, heel praktisch: wat ik allemaal moest regelen, moest doen. En hoe dat zou voelen als ik op mezelf zou wonen. Ik kreeg een klein kijkje in de toekomst. Ik voelde mijn hart stromen. En voelde het in mijn lijf stromen. En ben eigenlijk sindsdien in actie. Nog steeds in actie om het nieuwe huis klaar te maken zodat ik daar met de kinderen kan gaan wonen. Dat is wat het me gebracht heeft en ik voel me een stuk krachtiger in mezelf.

Heel erg bedankt. Ik voel me ontroerd. Het was echt heel welkom, heel nodig en het heeft me veel gebracht.

Anoniem

Bezield leven

Het traject met Riemke heb ik als een soort van reis ervaren, waarin ik begon in een positie waar ik totaal niet wist wat ik moest met mezelf, welke stappen ik moest zetten. De gedachtes en drukte in mijn hoofd veroorzaakten veel onrust en vermoeidheid.

Gedurende het traject heb ik meer inzicht gekregen over hoe om te gaan met deze gedachtes en meer rust voor me zelf te creëren. Dit door een wisseling aan methodes/oefeningen die telkens weer op een andere manier inzicht gaven. Gedurende de periode van de sessies gebeurde er erg veel in mijn leven, wat eigenlijk steeds als leidraad heeft gediend door de sessies heen. Er was dus niet een uitgestippeld plan, maar gezien de turbulentie in deze periode was dit denk ik juist goed. Voor een controlfreak en iemand die graag weet waar ze aan toe is, wel eens lastig om dit niet uitgestippeld te hebben. 

 Riemke is in mijn ogen professioneel en doortastend op haar eigen manier. Ik vind haar vernieuwend en creatief, elke keer wist ze weer met ‘iets nieuws’ te komen. Ik had het gevoel haar dicht bij te hebben, en dat gaf mij veel steun. Het gegeven dat ik haar elk moment een appje kon sturen, was prettig en maakte het contact zeer toegankelijk. Vaak is het dan niet eens nodig om werkelijk contact te zoeken, en is het gegeven van dat het kan al genoeg. Ze is open en warm en creëerde hiermee voor mij een veilige omgeving waarin ook ik me open kon stellen.

Bente

HR Medewerker

Ik heb bij Riemke een energetische sessie en een coachings sessie gedaan.

Ik ging zonder verwachting de energetische sessie in. Het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik zo´n sessie aan ging. En ik vond het een super bijzondere ervaring.  

Daarnaast vind ik Riemke een super fijn persoon om mee te praten. Ik heb uit de sessies meer inzicht gekregen over bepaalde situaties. Het is nu al een tijdje geleden en ik merk toch dat ik er heel vaak wat aan heb!

Ilona Kamphorst

Kapster

“Luister met de intentie het te begrijpen in plaats van de intentie antwoord te willen geven.
Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je komt.
Soms moet je de moed kunnen opbrengen voor één grote sprong, een kloof kan je niet oversteken met twee kleine sprongetjes.
Hoe je omgaat met anderen is in feite hoe je jezelf van binnen voelt.
Hoor wat er gezegd wordt en niet wat je denkt dat er wordt gezegd.”

Deze teksten kwam ik de afgelopen weken tegen en passen bij mijn ontwikkeling.
Ik stond zeker niet in mijn kracht.
Door de begeleiding van Riemke ben ik bewuster gaan leven, heb ik geleerd om en hoe “te voelen”.
Ik ben me bewuster geworden van mijn waarden en zet hier nu stappen naar.

Riemke: open, vrolijk, integer, betrokken en praktisch. Je staat bij haar centraal.
Dit traject bij haar heeft me dan ook veel gebracht. Door haar compassie krijg je ook meer zelfcompassie. Kortom, ik kwam bij haar met een zwak lichaam maar kwam naar buiten met een sterke(re) geest.

Hartelijk dank voor je geduld, het geven en creëren van vertrouwen en me zelf mijn “pad” laten ontdekken.

Leon Bogaerts

Bestuurlijk-juridisch adviseur gemeente (pensioen)

Het contact met Riemke heb ik als erg warm ervaren. Ze stelt zich niet-veroordelend op, luistert echt naar je en ik voelde dat ze toegewijd was om mij echt verder te helpen. Daarbij liet ze mij vrij om ‘het tempo te bepalen’ en sloot ze heel erg aan bij waar ik was in mijn proces. Riemke stelt zich op zo’n manier op dat je je vrij voelt om bij haar te delen wat er in je om gaat. Ook is het makkelijk om met haar contact te leggen, zelfs buiten de sessies om.

Harmen

Ik voelde me bij Riemke direct op mijn gemak. Met de oefeningen die ze aandroeg, haar observaties en compassie kon ik steeds beter leren voelen en ging ik direct aan de slag met het uitdragen van mijn waarden. Ik merkte dat ze vanuit kennis, gevoel en intuïtie aan het werk was om mijn proces te begeleiden. Nu ik het traject heb afgerond ben ik met vertrouwen mijn eigen keuzes aan het maken en ga ik steeds meer staan voor wat ik belangrijk vind in mijn leven.

Ik heb Riemke ervaren als toegankelijk en warm.
Haar persoonlijke benadering vond ik heel prettig; ze luistert echt naar je, vraagt door en laat je ook eerlijk naar jezelf kijken.
Bij Riemke kon ik volledig mezelf zijn en alles kwijt.
Het belangrijkste voor mij is dat ik nu een meer liefdevolle relatie met mezelf heb.

Desiree van Leeuwen

Juridisch Consulent

Wat ben ik blij Riemke te hebben ontmoet!

Ze heeft heel veel bij me los gemaakt. Ze gaf me de ruimte om mijn gevoel toe te laten. Ik voelde geen schaamte. Heel fijn dat ze doorhad dat ik een stuk verwerking nodig had en hier ook aandacht aan besteed heeft. Riemke kan goed luisteren. Ik ervaarde dat ze geen oordeel heeft en ze straalt een bepaalde rust uit. Ik vind haar ook heel eerlijk, ze praat niet zomaar met me mee. 

Afgelopen tijd met Riemke heeft me erg geholpen in mijn emotionele ontwikkeling.
Nogmaals hartelijk dank voor alles!

Anoniem

Ik ben het traject gestart omdat ik niet helemaal zeker was van mezelf. Riemke heeft mij daar goed bij ondersteund en het gaat stukken beter. Zo had Riemke vaak goede oefeningen voor zowel tijdens de sessies als voor thuis en coachte ze me geregeld tussen de sessies door. Riemke is erg vriendelijk en flexibel en past zich makkelijk aan de wensen en gebeurtenissen van dat moment. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Ik zou haar zeker aanraden. 

Iris